Werkplekonderzoek

Indien u of een van uw werknemers reeds klachten heeft van de werkplekinrichting of het gebruik van de werkplek, nemen onze medewerkers graag de hele situatie met u of uw werknemer door. De werkplekken kunnen uiteenlopen van kantoorwerkzaamheden tot logistieke werkplekken en alles daartussen in.

Een werkplekonderzoek neemt ongeveer 2 uur in beslag. Er wordt gekeken naar de fysieke en mentale belasting, waaronder de werkgerelateerde klachten, de werkzaamheden, de uitvoering van de werkzaamheden en het pauzegedrag. De bevindingen en adviezen krijgt u of uw werknemer direct te horen en na afloop krijgt u dit netjes in een verslag aangeboden. 

Het werkplekonderzoek is een meer uitgebreide manier van om de werksituatie van u of uw medewerker te optimaliseren. Tijdens het werkplekonderzoek wordt niet alleen gekeken naar de instellingen en ergonomie van de werkplek. Er wordt eveneens meer aandacht besteed aan het houding en bewegingsgedrag en het pauze gedrag. Verder wordt ook aandacht besteed aan de werkdruk en werkstress en zo nodig aanbevelingen gedaan om deze te verminderen.  Lees meer.